Wåffelcrossen 2018

Då är det dags för 2018 upplaga av Wåffelcrossen!
Som förra året är tävlingscentrum på IK Hakarpspojkarnas Arena på Norra Klevaliden 13 i Huskvarna.

Wåffelcrossens huvudtema är:
Enkelt, roligt, inspirerande, för alla, glädje, mjölksyra, samvaro, tävling (för den som vill), utmaning, hög puls, lite lera och mycket skratt och hejarop.
Du kan ta med hela familjen till Wåfflan. Vill de inte titta på själva tävlingen kan de alltid gå tipspromenaden som anordnas samtidigt av IKHP och köpa sig en våffla och kaffe efteråt i serveringen.

Datum för årets wåffla är  23/9,  14/10,  28/10, 4/11, 18/11 och 2/12. Samling på TC senast 10.00 för mastervarv och start ca 10.10.
Om intresset är stort är det inte omöjligt att det blir något tillfälle till.

Banan går mycket över gräspartier, innehåller naturligtvis hopphinder och springbackar men även lite höjdmeter och några mindre surhål så vi kan säga att det är en klassisk CX bana.
Varvet mäter 1,9 km.

Wåffelcrossen är en träningstävling där deltagare i alla åldrar och kvalitéer är med och kör men Wåfflan riktar sig kanske till o med mest till de som känner att de är nyfikna på det här med MTB och CX och då i synnerhet cyclocross och kanske aldrig av olika anledningar stått på en startlinje. Kom hit och våga fråga allt som ni tänkas kan, känn och kläm på cyklarna och ta chansen att på lekfulla premisser ställa upp för start! Har du inte en CX gör det inget, på Wåfflan är mountainbike också välkommet.
Likt tidigare år kommer det att finnas en kids line, ett par enklare svängar för våra yngre förmågor som vill vara med och köra. Vi samsas alla på banan och visar stor hänsyn vid omkörningar, särskilt av våra framtida förmågor!

För publiken så kommer det att finnas flera intressanta publikplatser där man kan följa åkarna under deras framfarten. Vill man inte titta på de tävlande så kan man gå tipspromenaden som anordnas varje Söndag för både vuxna och barn vid IKHP-stugan från kl. 09.00-12.00. En slinga följer i skogen längs elljusspåret. Serveringen i stugan sker från kl.10.00-14.00. Här serveras goda våfflor, kaffebröd, smörgåsar, kaffe, te och dricka.

Lika självklart som våfflor på Wåffelcrossen är också bjällror och annat otyg att föra oväsen med, vi kommer ha en låda med låne saker men hoppas på att publiken gärna tar med visselpipor, koskällor och signalhorn för att ytterligare stressa deltagarna till oanade pulsnoteringar 🙂.

Efter loppet finns det möjlighet att duscha av sig och ta en bastu i omklädningsrummen innan man går över till kafeterian och avnjuta en härlig våffla. Allt detta ingår i den ringa startavgiften.

Eftersom detta inte är en regelrätt tävling utan mera ska ses som ett tillfälle att träna under tävlingslika former försöker vi hålla regelverket extremt tunt, faktum är att det bara finns en stenhård regel som inte viks en tum på.

Rule #1 Sunt förnuft räcker långt, inga idiotomkörningar och ropa gärna ”kommer höger/vänster” vid omkörning. Om ni sen väljer att rulla på reglementsenliga 33mm däck eller nått annat runt och svart spelar mindre roll. Särskilt nybörjare och våra yngre framtida CX cyklister ska ges möjlighet att ta kurvor och hinder i egen hastighet utan att bli bortskrämda. Vi vill se alla på linjen helgen efter! Uppmuntrande ord i förbifarten ger massor av kudos!

PM Wåffelcrossen 2018

Var: IK Hakarpspojkarnas Arena, Norra Klevaliden 13, Huskvarna

När: 23/9,  14/10,  28/10, 4/11, 18/11 och 2/12 med samling 10.00. Start ca 10.10.

Parkering: Helst tar man så klart cykeln dit men för mer långväga gäster finns goda möjligheter vid IKHP stugan.

Kostnad: 40:- och då ingår förutom start också dusch, bastu och omklädning.
För 70:- så blir förutom ovan också lite samvaro i kafeterian samt tillhörande våffla.
Kontanter eller Swish

Cykeltvätt: Finns att tillgå på arenan

Körtid: 40min + ett varv så totalt 45-55min.

Övrigt: Området är inte avspärrat och det kommer finnas vilsna tipspromenadsdeltagare som rör sig i området till start visa hänsyn för dessa så vi får återkomma. Led gärna cyklarna sträckan från klubbstugan till startområdet för att inte olyckor ska inträffa.

Banan kommer vara uppmärkt på enkelt sätt och självklart är det fri träning så mycket det bara går men respektera  allmänheten så inga konflikter med övriga som vistas i området uppstår.

Frågor: Ring eller sms’a om stort och smått. Thomas 0735-198803

Sist men absolut viktigast så hoppas vi att alla kommer ha fruktansvärt kul och tar chansen till att testa att ”tävla” för första gången eller ser chansen till 50 min av den bästa träning som finns!

Annonser